top of page

Om MFF

Hvad er menneskets fantastiske fremtid?

De videnskabelige landvindinger i behandlingen af mennesket er accelereret med helt ubegribelig fart de sidste 60 år. Introduktionen af computeren og forståelsen af cellens opbygning og funktion er sammen med kortlægningen af det menneskelige genom de bærende elementer i det fantastiske gennembrud i forståelsen af menneskets fysik, som vi har været vidner til.

 

Vi kan i dag dyrke organer, vi kan indsætte kunstige linser i øjet, genopfriske lungerne, diagnosticere ufødte fostre, genbehandle sygdomme, der tidligere har været dødelige og diagnosticere sygdomme, før de bryder ud. Hertil kommer alle vores våben mod virus, bakterier og kirurgiske sygdomme. Vi er på mange fronter langt fremme. Men til trods for det, har vi kun forstået et minimum af cellens funktioner, hjernens kapacitet og kroppens organer og super avancerede fysisk. Der er stadig et stort uklart etisk landskab. Når vi kan forstå cellen til bunds, kan vi manipulere den i detaljen og forebygge sygdomme, lang tid før de opstår. Når vi kender hjernens struktur og lagring, kan vi tune den til bedre ydelse, og holde den frisk, men hvad er det for faldgruber, vi risikerer at havne i, når vores viden giver os så store valgmuligheder?

 

Menneskets Fantastiske Fremtid tager os med på en rejse ind i mulighedernes landskab og undersøger, hvad mulighederne og udfordringerne bliver for de næste generationer. Serien afdækker mange aspekter af de biomedicinske landvindinger og beskriver den positive udvikling, hvor kravene til at orientere sig trækkes tydeligt op i forhold til vores voksende viden. Serien er et nødvendigt bidrag til en grundliggende forståelse af det biomedicinske univers – og en nødvendighed for at navigere i fremtidens etiske landskab. Mange udfordringer ligger foran os i behandlingen og manipuleringen af menneskets krop, og mange store gennembrud ligger lige om hjørnet.

bottom of page